لزوم استفاده از سموم کمخطر در تولید محصولات کشاورزی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشور با اشاره به لزوم استفاده از سموم کمخطر گفت: باید انگیزه وارد کردن سموم تکنیکال و آماده به مصرف پرخطر را کاهش بدهیم. باید این خبر خوش را بدهم که میزان استفاده سموم پرخطر به 2 درصد رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری تولیدگران کارآفرین، مسعود گیلآبادی در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی که با حضور تولیدکنندگان سم و کود کشور در بوستان گفتگو برگزار شد، اظهار داشت: در نمایشگاه فعلی 105 شرکت تولیدکننده حضور دارند.
وی با اشاره به هجمههای وارد شده به تولیدات سم در کشور افزود: به بهانه برگشت محصولات کشاورزی، تولیدکنندگان سم در داخل کشور سرکوب شدند و ترسی در مردم ایجاد کردند که مصرف محصولات کشاورزی برای آنها ضرر دارد. این مسئله ضربه بزرگی به اقتصاد جامعه کشاورزی وارد کرد.
گیلآبادی با بیان اینکه هجمهها به سه محصول سیب زمینی، فلفل دلمهای و کیوی بود، ادامه داد: این بحث مطرح شده است که در این محصولات باقی مانده سموم دیده شده است اما طی گزارشهای اخیری که به دست ما رسیده مشخص شد که در هیچیک از این محصولات به دلیل باقی مانده سموم مرجوع نشدند. کشور ازبکستان تکذیبیه در این زمینه منتشر کرد و بحث باقی ماندن سموم در محصولات را به کلی رد کرد.
وی با بیان اینکه شپشک توت در محصول کیوی مشاهده شده است، گفت: مشاهده این شپشک به خوبی نشان میدهد که اساساً در محصول، آفتکش استفاده نشده است، به همین دلیل این در محصول دیده شد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشور با اشاره به اینکه اعمال تحریمها، فشارهای زیادی بر تولیدکننده وارد کرده است، یادآور شد: با وجود تحریمهای صورت گرفته علیه ما هیچکدام از کشاورزان برای دسترسی به سموم با مشکل مواجه نشدند.
گیلآبادی با اشاره به ظرفیت تولید سم در کشور اذعان کرد: اتحادیه 52 عضو دارد که این اعضا توانایی تولید 250 هزار تن را دارند. این در حالی است که میزان سم مورد نیاز کشاورزان 40 هزار تن است.
وی با اشاره به راهکارها برای کاهش سموم باقی مانده محصولات کشاورزی بیان کرد: سازمان ترویج وزارت جهاد باید در این زمینه ورود کند و به کشاورزان دوره ماندگاری سموم را آموزش بدهد. قبل از شیوع بیماری کرونا، بسیاری از تولیدکنندگان برای بازاریابی محصولات خود سمینار برگزار میکردند و به کشاورزان آموزش میدادند که از چه زمانی از سموم استفاده کنند که در محصول، سموم باقی نماند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشور با اشاره به لزوم استفاده از سموم کمخطر افزود: باید انگیزه وارد کردن سموم تکنیکال و آماده به مصرف پرخطر را کاهش بدهیم. باید این خبر خوش را بدهم که میزان استفاده سموم پرخطر به 2 درصد رسیده است. واردات 20 قلم سمومی که در داخل کشور تولید میشوند گرفته شده است و باید وزارت جهاد کشاورزی از واردات سمومی که مشابه آن در داخل کشور وجود دارد، گرفته شود تا اینگونه تولید در کشور ادامه یابد.
گیلآبادی در پایان گفت: از مسئولان وزارت کشاورزی تقاضا داریم که جلوی صادرات گرفته نشود و موانع پیشروی صادرات را بردارند.