اقتصادتولیدکشاورزی

کاهش 15درصدی سرانه مصرف لبنیات با حذف ارز ترجیحی

کاهش 15درصدی سرانه مصرف لبنیات با حذف ارز ترجیحی، رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه تعاونی‌های صنایع لبنی گفت: حذف ارز چهارهزار و 200تومانی باعث افزایش 30درصدی قیمت شیرخام و درنتیجه کاهش 10تا15درصدی سرانه مصرف لبنیات در کشور می‌شود.

به‌گزارش تولیدگران کارآفرین به‌نقل از «روستانیوز»، علی‌احسان ظفری در پاسخ به این‌که دلایل اصلی کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور چیست، بیان کرد: در ابتدای سال 1389 سرانه مصرف لبنیات 120کیلو بوده است، اما در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، شیر خام و مواد موردنیاز برای بسته‌بندی، همچنین عدم ثبات در قیمت‌ها و کاهش صادرات؛ سرانه مصرف لبنیات ایرانیان به 50کیلو در سال رسیده است.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از کارخانه‌های صنایع لبنی تعطیل‌شده‌اند و عمده شیر خام موجود در کشور تبدیل به شیر خشک و صادر و مابقی هم در سایر کارخانه‌ها برای تولید لبنیات استفاده می‌شود که به دلیل قیمت بالا، خرید آن‌ها فقط برای قشر خاصی از مرم امکان‌پذیر است.

ظفری در مورد تأثیر کاهش سرانه مصرف لبنیات کشور بر سلامتی مردم گفت: کاهش سرانه مصرف لبنیات باعث افزایش پوکی استخوان، بروز مشکلات قلبی، بیماری‌های چشم، کاهش میانگین قد و وزن، افزایش شکستگی استخوان‌ها و ناتوان‌شدن جوانان به‌خصوص دختران به‌عنوان مادران آینده سرزمین شده است.

وی در پاسخ به این‌که عملکرد دولت در زمینه پرداخت یارانه به مردم را چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار داشت: پرداخت یارانه نقدی باعث توقف تولید می‌شود، درحالی‌که دولت می‌تواند بخشی از کالاها را با قیمت مناسب‌تر در اختیار مردم قرار دهد و به تولید کمک کند؛ ازاین‌رو این اقدام هیچ تأثیری بر سبد غذایی مردم نداشته است.

ظفری ادامه داد: دولت باید به‌جای پرداخت یارانه نقدی حداقل‌ها را برای سفره مردم در نظربگیرد و به‌جای حذف ارز چهار هزار و 200تومانی کالاها را مستقیم به مردم تحویل دهد، زیرا دولت چندین برابر یارانه پرداختی را از مردم پس می‌گیرد که این فقط به نفع دولت است نه مردم.

وی در مورد لایحه بودجه 1401 نیز عنوان کرد: در طول 43سال پس از انقلاب، هیچ‌کدام از تصمیمات سازمان برنامه‌وبودجه منطقی، کارشناسی شده و موفق نبوده است؛ حتی امسال هم با اعلام کسر پنج‌درصدی مالیات بر درآمد، پنج درصد مالیات بر ارزش‌افزوده بر قیمت محصولات دیگر اضافه شد که فقط درآمدی برای دولت است و نفع آن برای مردم نیست.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه تعاونی‌های صنایع لبنی در رابطه با حمایت از تولید در لایحه بودجه سال 1401 بیان کرد: با تغییر دولت‌ها و تصویب بودجه‌های جدید هیچ تغییری در سیستم تولید مشاهده نکردیم و حدود 12سال است که تولید در کشور فراموش‌شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا